Spektakulært på toppen.

Utdrag fra avisen TELEN 9. juli 2015

Suoni på TOPPEN av Gaustatoppen.

Styret i Suoni har over tid arbeidet med å få til et «stunt» som ingen tidligere hadde gjort. Vår dirigent Øyvind Strand la frem ideen om å benytte Friluftslivets år til å bestige Gaustatoppen med et 60 manns orkester, og der avholde en konsert. En konsert på 1882 meter over havet.
Årlig arrangeres Gaustadagen, og dette ville være en fin anledning til å kunne realisere prosjektet, da dagen falt sammen med Friluftslivets år.
Det ble tatt kontakt med Telemark turistforening for å få til en dialog og eventuelle møter. Dette ble positivt mottatt av TTF, og flere forberedende møter ble gjennomført.
For å kunne gjennomføre prosjektet, var det nødvendig å etablere kontakter med næringslivet for å få til sponsing av gjennomføringen. TTF hadde tidligere kontakter med Telemark Fylkeskommune, Tinn Sparebank, Gaustabanen, Tinn kommune og høyfjellshotellene rundt om toppen.

Medlemmene i MF Suoni tok imot utfordringen, og stilte 100% den 15. august 2015.
NRK, Telemark ble kontaktet, og intervju av Øyvind Strand og Gunnar Wergeland Aas ble gjennomført. Dronefly skulle dokumentere, og ta opp konserten på toppen.
Den 14. august reiste medlemmene til Gaustablikk høyfjellshotell, for å være tidlig på vei opp til toppen neste dag. Suoni hadde med minibuss fra Skien for å frakte medlemmene over fra Gaustablikk til inngangen av heisen opp til toppen av Gaustatoppen på grunn av lite parkeringsplasser. Det var mange store instrumenter som skulle opp, og heisen var trang og kunne ikke ta med mer enn 7-8 personer.

Kl 10 var alle Suonis spillende medlemmer på plass på toppen – nå var det kun å vente til klokken slo 12, da konserten skulle starte.
I tiden frem til kl 12, var det en folkevandring fra Svineroi og til toppen. Skuespillerkompaniet fra Kragerø gjennomførte forskjellige teatertablåer av Asbjørnsen og Moes eventyrfortellinger langs ruten opp. Notodden Turislag avholdt natursti for barna langs ruten. Et vellykket arrangement for alle.
Dagene før vår opptreden var vi svært spente på hvordan været skulle bli? Prognosene var svært dårlig dager før dagen, men optimismen hos oss alle skjøv mørke skyer vekk, og da dagen kom var det kun vinden på toppen vi fryktet. Det ble en flott dag med sol lite vind og mange hyggelige turister.
Her kan du se hvordan vi hadde det:

 Film fra Gaustadagen

Marsjen AMBASADØR av Øyvind Strand avspilles.

Bilder fra turen til Gaustatoppen .