Konsertåret 2014

 

Sound of Musicals

Fredag 14, og lørdag 15 november 2014 – 2 utsolgte hus 1 uke før konserten i Ibsenhuset. 1608 publikummere kom for å høre på våre eminente solister, kor og et veltrimmet orkester.

Høstens store konsert for oss er THE SOUND OF MUSICALS. En satsing på musikk fra de store musikaler. Vi har fått med oss Hilde Norland Gundersen, Nina Gromstad, Emil Solli-Tangen og Andreas Hoff sammen med koret Canto Libre.
Det var stor stemning i salen og tilbakemeldingene var topp – begge dager. Alle aktørene – kor sangere pg korps var veltrimmet og gav alt fra scenen Vi var selvfølgelig veldig spente på hva pressen ville si om konserten. Beklageligvis kom kun TA for å følge opp konserten.
Varden glimret med sitt fravær nok en gang. De vet kanskje ikke hva god kultur og kvalitet er?. Konserten ble besøkt av en fotograf fra Varden dagen etterpå. Journalistisk sett et lavmål ved kun å referere til innhold fra plakaten. Finnes det ikke kulturmedarbeidere der?

Forestillingen er viet musicals gjennom snart 100 år, fra de første store «Musical Shows» til vår egen tids megasuksesser. Vi møter store musical-komponister som Jerome Kern, George Gershwin, Irving Berlin, Cole Porter, etterkrigstidens store radarpar Rodgers and Hammerstein, samt fra vår egen tid med navn som Stephen Sondheim, Andrew Lloyd Webber og Claude-Michel Schönberg. Mange kjente, og kanskje noen ukjente, melodier fra store musicals, melodier som i seg selv er blitt slagere, såkalte «show-stoppers», og som vi kanskje ikke er klar over, stammer fra nettopp en musikal.

Pr. 10. november var alt utsolgt. Alle aktørene hadde to uforglemmelig opptredener med et fantastisk publikum.

 

Reportoiret til noen av konsertene i 2014 er som følger: