Konsertåret 2017.

“RENDEVOUS”

Den 4. mars var årets første konsert gjennomført. Den fikk navnet RENDEVOUS. Konserten ligger i skjæringspunktet mellom nyttårskonserten fra Wien, Promenadekonserten i Royal Albert Hall og Ønskekonserten slik vi husker den fra radioen. Musikken i den lettere sjanger, gjerne knyttet opp til et tema og en tittel.
“RENDEVOUS” som betyr møte, stevnemøte, gjensyn eller møteplass, så på denne konserten får vi alt fra romantiske stevnemøter til møter i skyggen av kald krig og gjensyn/gjenhør med forgagne storheter og spesielle minner fra spesielle tider. Musikk kan skape sterke og varige minner, spør bare de som opplevde Vera Lynns udødelige sanger under 2. verdenskrig. Hun runder faktisk 100 år om få dager, og markere jubileet med å gi ut en plate
Våre solister denne gang er Nina Gromstad og Andreas Hoff. Roshini Radchagan fra våre egne rekker er solist på Altsax. Som vanlig er også Canto Libré med oss. De er 40 år i år.

PÅSKEKONSERT.

Påsken er kirkens viktigste høytid. I påskens budskap ligger nøkkelen til hele den kristne kirkes tilblivelse, nemlig troen på den korsfestede og oppstandne Kristus. Bibelens fortellinger om påske er dramatisk lesning , og vi forsøker å skape en konsert som gjenspeiler hele påskens kontekst og budskap, musikk som skildrer to sterke motsetninger som nederlag og seier, død og liv, mørke og lys.
Vår solist er ingen ringere enn stjernesopranen Eli Kristin Hansveen, til daglig å finne på Den norske opera i Oslo. I tillegg til Eli Kristin, er Skiens Mannssangforening og Canto Librè

Suoni på By’n

Våren er jo også en tid for nytt liv, og man sier jo at naturen fødes på ny. Det har vært en trang fødsel i år? – en kan jo bli fristet til å si at sommeren kom på en fredag. Men som evige optimister, regner vi med at en kald vår, betyr en god og varm sommer.
Når tiden har gått lenge nok, blir det etter hvert store jubilèer.To viktige ferdselsårer i Telemark feirer store jubilèer i år, og i den anledning har Øyvin Strand komponert to nye marsjer som dedikeres til nettopp disse. Disse marsjene blir å høre i dagens program. Den første er “Vannveien” som er dedikert til Telemarkskanalens 125 års

“SOMMERNATT” 10 ÅR I PARKEN – Sensommerkonsert. 

“Sommernatt” passer godt på en konsert som foregår på et tidspunkt på døgnet da sommerdagen langsomt blekner, og mørket kommer sigende på. Solister på denne konserten er Nina Gromstad og Jan Erik fillan.
Programmet består som det pleier å gjøre av musikk tilpasset sensommerens vemodige stemning, musikk i skjæringspunktet mellom light-music og klassiske perler, ispedd moderne filmmusikk og elskede visetoner.
Årets konsert ble en flott konsert med god temperatur og 18-20 grader og måneskinn gjennom et  lett skylag.

“MED STJERNER I SIKTE”

MF Suoni har lange og gode tradisjoner for å slippe unge talentfulle mennesker til, enten i orkesteret, eller som solister i ulike sammenhenger. Mange av dagens kjente sangere og instrumentalsolister fikk sin “debut” med Suoni her på denne scenen, og har senere uttrykt stor begeistring over nettopp det å få erfaringer med stort orkester og kor i ung alder. Som en ledende kulturbærer innen vårt felt, føler også vi et ansvar for å gi unge mennesker denne muligheten. Vi har også i den senere tid hatt stor tilgang på unge musikere, bl.a. prosjektet vi kaller “Suoni ung”
Til årets konsert har vi invitert seks unge mennesker som gjester, unge talenter innenfor sang, dans, direksjon og instrumentalformidling. Alle seks har tilknytning til linjen for musikk, dans og dram ved Skien videregående skole. I tillegg til disse seks har vi med oss Emil Solli Tangen som debuterte med Suoni i USA for 10 år siden, og som på det tidspunktet var omtrent  der våre unge talenter er i dag , på trappene til en kunstnerisk karriære. Emil blir på en måte beviset på hardt og målrettet arbeid over tid gir resultater. Konserten har fått tittelen “Med stjerner i sikte”, noe som henspeiler nettopp på den mulige fremtidige karriere disse unge menneskene er bestemt på å velge.
i tillegg til solistene er koret Canto Librè som i år feirer 40 år, med på konserten

SUONIS JUL