Konsertåret 2018.

VÅR I VENTE

Vi startet dette året på vanlig måte med promenadekonserten “Vår i vente”. Promenadekonserter i Ibsenhuset har vi hatt siden år 2000, og er omtalt som “Ibsenhusets Holmenkolldag” da dette skjer på samme tid som skifesten.

Årets konsert med tittelen “Vår i vente” ble bestemt på et tidspunkt, hvor vi ikke visste hvordan årets vinter ville utarte seg, med høye brøytekanter og mye snø til langt ute i mars. Tittelen passet godt til denne vårens kalde gufs.
Med vinteren kanskje bak oss, kunne vi i alle fall tenke på de som likte snø og ski ved å ta med VM-slageren fra 1966 – “Vinter og sne”.

For øvrig er konserten i hvertfall full av vårlig, sprudlende og optimistisk musikk. Vi hadde med oss to velkjente solister i Nina Gromstad og Jan Erik Fillan og i tillegg koret Canto Libre. Som var dirigent Øyvind Strand uttaler “er musikken et uttrykk for et rungende ja til livet, kjærligheten og naturen, og gjenspeiler den lengsel vi alle har etter varmende vårsol og grønne bakker”

PÅSKEKONSERTEN

I årets kirkekonsert har vi med oss Anne Gravir Klykken og Frøydis Grorud som begge , både alene og sammen, har skapt seg velkjente karrierer med bl.a. folketoner som en del av det musikalske grunnlaget. Begge har vært solister med Suoni tidligere, og det er en glede å kunne ha dem med oss atter en gang. Nytt i år er at vi har med oss Messingkvintetten fra Skien Videregående skole, unge talentfulle musikere som vi sikkert kommer til å høre mer fra i fremtiden. Et sammensatt kor fra Canto Libre og Skiens Mannssangforening er også med oss i kveld. Påsken markerer forhåpentligvis slutten på en lang og slitsom vinter og signaliserer vårens komme og gir oss noen etterlengtede fridager der vi kan komme oss ut i naturen og oppleve fornyelsen på nært hold.

SUONI PÅ BY’N parade og konsert på Torget

“Suoni på by’n” har etter hvert blitt en kjær tradisjon for både musikere og publikum og er blitt et fast innslag i bybildet i mai. Det skaper god stemning å marsjere gjennom Skiens gater med klingende spill, og Handelstorget skaper en fin ramme som konsertarena. 2018 er erklært “Musikkorpsenes år”, og det settes mye fokus på korpsene.
Dette året stiller Suoni også med en helt ny marsj skrevet av Øyvind Strand – “Vaktparade” som hadde sin urfremføring 1. mai.
Vi håper dagens parade og konsert faller i smak og får folk i den rette vårstemning.

VÅR BESTE TID – Sensommerkonsert.

“Vår beste tid er nå” heter det i den kjente sangen fra musikalen “La cage aux folles”. Vi skal ikke dvele for mye ved fortiden fordi den kan man ikke forandre. Heller ikke skal vi basere for mye av våre liv på fremtiden for den vet vi jo så lite om. Men tiden vi lever i nå derimot, den har vi sjansen til å påvirke, til å gripe og gjøre noe med. Ingen vet hva morgendagen bringer så det er viktig å ta vare på alle gode stunder livet gir, her og nå. Vi i Suoni vil gjerne bidra med en slik stund her i kveld.
Dette er den 12 konserten i rekken her i Brekkeparken, og gjennom alle disse årene blitt en fast tradisjon. Våre solister i kveld er Nina Gromstad og Jan Erik Fillan. Programmet består av det vi kaller light-music, noe for enhver smak, men som passer inn i tittelen på konserten.

LADIE’S NIGHT.

Vi hadden en flott pressekonferanse to uker før konserten, hvor våre solister stilte opp, og gav til kjenne at dette var noe de gledet seg til

Kvelden er dedikert til alle damer. Her har vi med oss 4 flotte kvinnelige solister alle i sin sjanger. De opptrer med musikk hver for seg og sammen i flere musikkstykker.

Våre solister denne gang er Eli Kristin Hansveen, Nina Gromstad, Jannicke Irwin Abrahamsen og fløytist og saksofonisten Frøydis Grorud. Musikkforeningen Suoni har tidligere hatt disse damene hver for seg i sine konserter, men samlet er dette første gang.
Kveldens program spenner vidt fra klassisk og operette, til folkemusikk, viser, jazz filmmusikk og musikaler. I stykkene som blir spilt og sunget er det alltid en kvinne som portretteres. I tillegg til solister, er “vårt” kor Canto Libre alltid med. I kveld deltar de både med egne nummer og i samspill med solistene.
Musikkforeningen Suonis store blåseorkester kan i år stille med 70 musikere i topp trim. Som eneste mannlig solist vil vi fremheve 18 år gamle Daniel Haugen på Euphonium med låten “Days of Wine and Roses”

Her kan du høre Musikkforeningen Suonis konsert i Ibsenhuset i Skien 1. og 2. november 2018 LIVE opptak

Opptak 1. avdelin av Ladie’s Night

 

Opptak 2 av Ladie’s Night (etter pause)

 

 Ekstranummer til konserten Ladie’s Night

Suonis JUL.