Konsertåret 2020:

Konsertåret 2020 ble ikke som vi hadde forespeilet oss, med konserter på rekke og rad i forbindelse med foreningens 125 år jubileum. Vi startet frisk med å gjøre klar for en urpremiere av Øyvind Strands konsertverk for orgel, fiolin og symfonisk orkester. Konserten ble avholdt i en velfylt Skien kirke. Så ble det stopp.

Våre videre forberedelser til promenadekonserten i Ibsenhuset, ble brått lagt på is, grunnet Corona-epedemien, og hvor alle sammenkomster for musikere og solister opphørte. Dette skjedde ca 10. mars.

Noen av restriksjonene ble det lettet litt på, men det var en fast regel som fulgte oss gjennom hele sesongen – 1 meters regelen. Denne regelen gjorde det svært vanskelig å arrangere konsert både for oss selv og for å kunne ha tilhørere på konsertene våre. Foreningen var svært oppsatt på å få gjennomført 17. mai arrangementer. Den ordinære parader etc i gatene ble ikke tillatt, men Suoni fant ut at vi kunne bli fraktet på elva ved hjelp av Victoria, og her ble vår del av 17. mai gjennomført med musikk fra Borgestad til skien, opp i slusa og opp til Skotfoss, med flotte marsjer. Det ble en helt spesiell og et godt mottatt arrangement. SÅ ble det  en lang pause frem til 8 august.

Styret i Suoni så noen lysninger i det å kunne starte opp med øvelser og forberedelser til Suoni på Scenen, som i år skulle være “The Last Night of the Proms. Det var også her satt visse regler for hvordan man kunne gjennomføre en konsert med max 200 tilhørere, og hvor smittevern regler måtte følges, og ble nøye etterfulgt. Vi klarte å avholde 3 konserter; 6 og 7 november, med 2 konserter den 7. november. Godt mottatt, og 3 fulle hus med tillatt mengde tilhørere.

Under kan konserten høres. 1. avdeling og 2. avdeling på fredag den 6. november.

 

Dropbox