Reisebrev fra Polen-tur  02.10 – 05.10 – 2015 – dzienniki-polski (google translate)

En flott gjeng på 35 musikanter og 7 turister reiste til Polen på en 120 års jubileumstur til Wagrowiec nær Poznan.

Turen startet fra Ibsenhuset kl 02.30 fredag 2. okt med buss til Gardermoen hvor Norvegian sto klar til å fly oss til Berlin – som mellomstasjon for videre frakt med buss til bestemmelsesstedet. 4 og 1/2 time i buss gikk fort i godt selskap. Vi ankom byen kl 13.30.
Vi kunne nyte “sommer” varme i flotte omgivelser på et herlig hotell. Hotel Pietrak w Wagrowcu et 4* hotell med godt kjøkken.

MF Suoni skulle i løpet av helgen ha 3 konserter, noe som vi med bange anelser tenkte i forkant av konserten at her ville vi spille for et fåtallig publikum. Men NEI – arrangørene hadde gjort en kjempejobb med PR. 600 mennesker overvar den første konserten vår. Dette inspirerte oss alle til å fremføre vår musikk på beste måte – selv med lånt instrument, da tubaen til Guro Strand sto igjen på Gardermoen. Som dyktig musiker taklet hun presset, og gjennomførte 2 konserter med nytt stoff og mye transponering.  Kvelden ble avsluttet med middag på hotellet, og en skikkelig trivelig kveldskos ut over i de små nattetimer.

Lørdag gikk turen til Poznan i flott høstvær og høy dagtemperatur. Her ble det rusletur rundt i gamlebyen og en liten smak av det polske ølet. Ettermiddagen ble benyttet avslapping ved hotellet før kveldens konsert.
Kveldens konsert ble arrangert i en ny by – Skoki.
Dette var et svært trivelig arrangement, da det samtidig med vår konsert skulle reetableres et nytt musikkorps tilknyttet det frivillige brannvesenet i byen. Alle musikanter fikk høytidelig overrakt sine instrumenter. En hyggelig opplevelse for oss alle. Konserten var godt besøk ca 350 tilhørere. Etter konsert og det sermonielle gikk turen til stedets brannstasjon hvor vi var invitert på middag. Etter tilbakekomst fra denne konserten sto nattmat klar på hotellet. Det ble også her noen hyggelige timer ut over natten.

Søndag ble en rolig formiddag ved hotellet. Muligheter for en spasertur rundt ved den flotte sjøen ble gjennomført av noen av oss. Vi var klare for konsert kl 18  i nok en ny by. 250 engasjerte tilhørere, og nok en middag på stedets vertshus. Sultne fikk vi ikke sjanse til å bli. Etter konserten bar det hjem til hotellet til nok et måltid – denne gangen gulasj-suppe og ikke minst en stor bløtkake til feiring av Øyvind Strand sin fødselsdag.
Med senkede skuldre og mye humor var alle fornøyde over prestasjonene og klare for en fin feiring av Øyvind – ut i de små timer.

En super-tur var gjennomført, noe alle var enige om. En stor takk til vår venn Ryzard Janusz som hadde lagt alt til rette for en super og minnerik tur.